Ontwikkeladvies Vijfenveertigplussers

Ontwikkeladvies Vijfenveertigplussers

Herkent u dit?

U heeft het prima naar uw zin op uw werk: leuke collega’s, werk waar u goed in bent, geschikte werktijden en een salaris waar u tevreden mee bent. Kortom, een goede werkplek voor u. Wel wordt u een jaartje ouder en de veranderingen op het werk blijven doorgaan. Denkt u wel eens terug aan hoe het werk 10-15 jaar geleden was? Niet meer te vergelijken met nu!

Was het toen beter of slechter? Ach, het was anders!

Vraagt u zich wel eens af hoe uw huidige werk er over tien jaar uit zal zien? Kunt u uw huidige werk tot de nieuwe AOW-leeftijd volhouden? Bestaat het werk dan nog wel?

Hoe kunt u werken leuk houden? Zou u misschien niet iets heel anders willen? Wat zijn dan de mogelijkheden? En welke stappen moet u dan nemen?

Het Ontwikkeladvies voor vijfenveertigplussers biedt de mogelijkheid om, in een veilige omgeving en zonder verplichtingen, met een professionele loopbaanadviseur, over dit soort vragen na te denken en een plan voor de toekomst te maken.

Is een Ontwikkeladvies iets voor u?

Bent u vijfenveertig jaar of ouder en werkzaam in een van de deelnemende beroepsgroepen? Dan kunt u gebruik maken van het Ontwikkeladvies. U krijgt dan kosteloos persoonlijk en op maat gemaakt advies van een loopbaanadviseur.

Tijdens een aantal gesprekken van in totaal minimaal vier uur, zullen uw persoonlijke kwaliteiten, behoeften, vragen, zorgen en kansen centraal staan. Na het volgen van het Ontwikkeltraject zult u een bruikbaar Ontwikkelplan hebben opgesteld dat u meer zicht geeft over wat de toekomst voor u brengt. U zult een beter beeld hebben van wat u wilt, kunt en wat de mogelijkheden zijn om te zorgen dat u werkend uw AOW-leeftijd kan bereiken. Voor advies kunt u uiteraard ook altijd terecht bij uw huidige werkgever, vakbond of andere organisaties.

Deelname is vrijwillig en in een veilige omgeving.

Deelname aan het Ontwikkeladvies is volledig op vrijwillige basis. Wat tijdens het Ontwikkeladvies wordt besproken,  blijft een zaak tussen u en de loopbaanadviseur. Uw werk gever wordt dus niet geïnformeerd over uw deelname en de resultaten van het Ontwikkeladvies. U mag zelf weten of u dit later met uw leidinggevende bespreekt of niet.

Wat moet u doen om gebruik te maken van het Ontwikkeladvies?

U hoeft eigenlijk heel weinig te doen om gebruik te maken van het Ontwikkeladvies. De belangrijkste stap is dat u zelf een loopbaanadviseur zoekt die u een Ontwikkeladvies wil en mag geven. De aanvraag van de subsidie wordt door de loopbaanadviseur gedaan.

Hoe vindt u een geschikte loopbaanadviseur?

U kunt zelf bepalen van welke loopbaanadviseur u een Ontwikkeladvies krijgt. U kunt op www.noloc.nl of www.cminl.nl kijken voor een erkende loopbaanadviseur in uw buurt. Het is ook mogelijk om bij uw werkgever, uw vakbond, of in uw omgeving navraag te doen naar een geschikte loopbaanadviseur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons.