Loopbaancoaching

Loopbaancoaching is een vorm van individuele coaching gericht op beroepskeuze of heroriëntatie op je werk en functie.

 

Jouw talenten optimaal benutten

Bij KP Loopbaanadvies kun je terecht voor individuele loopbaancoaching. Ik help je om de best passende loopbaankeuze te maken en begeleid je in dit traject. We gaan samen aan de slag om helder te krijgen waar jij goed in bent, wat jouw doelen zijn en hoe je die gaat behalen. Zo krijg je inzicht in wat je kan en welke werkzaamheden bij je passen. Als we dit in kaart hebben gebracht, ontwikkelen we samen een actieplan hoe je jouw talenten optimaal kunt benutten op de arbeidsmarkt.

Wanneer zet je loopbaancoaching in?

Op verschillende momenten in je carrière kan loopbaanadviesmogelijk iets voor jou betekenen. Zit je niet lekker in je vel en vraag je je bijvoorbeeld af: ‘Is dit wel de juiste baan voor mij? Kan ik met deze baan de juiste vervolgstap maken? Wil ik me specialiseren, of heb ik andere opties? Welke kant wil ik op?

 

Wellicht vind je je baan wel leuk, maar heb je er niet meer zoveel plezier in als vroeger? Loopbaancoaching kan je helpen bij het maken van de juiste keuzes om weer (meer) plezier en voldoening uit je werk te halen.

Preventie bij stress en burn-out

Loopbaancoaching kan ook preventief ingezet worden: je werkt “gewoon” door, maar je loopt tegen je grenzen aanof je krijgt conflicten op je werk. Hoe los je dat op? Hoe voorkom je dat je ziek wordt of uitvalt door stress of burn-out-klachten? Een heroriëntatie op je huidige werk en functie kan een manier zijn om dit voor te zijn.Je kunt je zelf aanmelden voor een traject, of je werkgever kan je preventief een coachtraject aanbieden.Iedereen heeft hier uiteindelijk baat bij.

Hoe lang duurt een coachtraject?

Er zijn verschillende mogelijkheden. Bij KP Loopbaanadvies krijg je altijd een voorstel op maat. Soms is een enkele sessie voldoende, maarmeestal bestaat een coachtraject uit 1 (gratis) kennismakingsgesprek en 5-8 individuele sessies van 1 – 1,5 uur.

 

Meer informatie?

Wil je meer weten over loopbaancoaching of je aanmelden voor een traject? Laat het me weten: ik ben je graag van dienst.