Casemanagement

Naast het uitvoeren van 1-op-1 loopbaancoaching en re-integratie-trajecten, is KP Loopbaanadvies ook in te huren als interim casemanager. Ik ben gecertificeerd als specialist ‘regie op verzuim’ en verzorg verzuimbegeleiding in het kader van Wet verbetering poortwachter .

 

In deze rol begeleid ik het re-integratieproces namens de werkgever en ben ik het aanspreekpunt voor de werknemer. Ook onderhoud ik de contacten met het UWV.

 

Advies en begeleiding op maat

Ik geef advies en zorg ervoor dat alle partijen op tijd doen wat ze wettelijk moeten doen. Het kan daarbij gaan om alle benodigde HR-werkzaamheden met betrekking tot ziekteverzuim, zoals:

  • schadelastbeperking
  • dossiervorming
  • het aanbieden van coaching en hulpmiddelen aan de werknemer

 

Aan de basis daarvan ligt natuurlijk een gedegen plan van aanpak. Dat is het belangrijkste om ervoor te zorgen dat de werknemer weer zo snel mogelijk kan re-integreren naar werk (binnen of buiten de organisatie).

Een (externe) casemanager aanstellen

De werkgever dient uiterlijk in de 8e ziekteweek een casemanager aan te stellen volgens de Wet verbetering poortwachter. Voor een werkgever is het aan te bevelen om mij, als externe adviseur in te huren, gezien de complexheid van re-integratie. Daarnaast heb ik als externe soms een genuanceerder overzicht van de situatie en kan het drempelverlagend zijn voor de werknemer om weer aan het werk te gaan. Ik heb veel kennis en praktijkervaring, en heb oog voor het belang van zowel werknemer als werkgever.

 

Bij de klant of op afstand

Vaak ben ik als interim casemanager een aantal uren per week bij een organisatie verantwoordelijk voor een caseload van meerdere mensen. De werkzaamheden kan ik zowel op locatie bij de klant als op mijn eigen kantoor verrichten.

 

Persoonlijke aandacht en maatwerk

Ik bied altijd maatwerk en sta bekend om mijn persoonlijke aandacht voor werkgever en werknemer. Neem contact met me op om je wensen te bespreken.